info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Genk: Genkenaar Dogan Ercan boegbeeld van campagne Impact! (13 september 2017)

De Genkse ondernemer Dogan Ercan (21) zet zijn schouders onder de campagne IMPACT! die jongeren oproept om hun eigen potentieel verder te ontwikkelen, ondanks hindernissen of soms tegenkantingen. IMPACT! wordt ondersteund en onderschreven door 8 rolmodellen, ambassadeurs als het ware voor het project. IMPACT! loopt een jaar, richt zich tot jongeren van 12 tot 25 jaar en wordt vooral verspreid via sociale media. Het is de bedoeling om jongeren wakker te schudden en te empoweren door een realistische en positieve boodschap te brengen waarin iedereen kan meestappen. In een manifest dat gepubliceerd wordt op http://www.wijzijnimpact.be zetten de 8 rolmodellen zich af tegen het fatalisme en het gebrek aan toekomstkansen voor jongeren.

De 8 jongeren die optreden als ambassadeurs zijn Amal Amjahid, Amina Mahdad, Dogan Ercan, Gio Huybrechts, Francisco de la Riva, Sefora Sam, Yasmien Naciri en Yassin Arradi. Ze hebben een zeer diverse achtergrond. In een aantal korte films brengen zij hun persoonlijk verhaal op zeer authentieke wijze.

Over Dogan Ercan:
Het systeem leek niet in hem te geloven: een jonge gast die een kledinglijn wou opstarten, van nul af aan? Banken waren alleszins niet happig om hem te helpen met zijn passie. Maar enkele van zijn vrienden gelukkig wel. Vandaag staat Dogan Ercan er met een internationaal modemerk dat problemen als oorlog en racisme aan de kaak stelt. Daarbovenop steunt Dogan ook andere jongeren die starten met ondernemen. Zelfs tot ver buiten onze landsgrenzen verspreidt Dogan een boodschap van liefde en verdraagzaamheid met zijn kledij.

http://wijzijnimpact.be/nl-BE/whoarewe/doganBekijk alle artikels uit Genk