zondag 23 september 2018

Genk: Agent Carzedda aanspreekpunt aan schoolpoort in Genk (1 september 2017)

De wijkdienst van politiezone CARMA start in Genk met een schoolinspecteur. Inspecteur Fabio Carzedda kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik heb tien jaar op de teller staan als politie-inspecteur op de interventiedienst, waarvan vijf jaar in Brussel en vijf in Genk. Ik ben een fiere Genkenaar en heb zelf trouwens zes schitterende jaren beleefd in het Sint-Jan Berchmanscollege. Toen er een oproep kwam voor een nieuwe functie als voltijds schoolinspecteur, voelde ik me geroepen om een nieuwe weg in te slaan. We zijn al enkele maanden aan het voorbereiden en in september gaan we echt van start."

Het is een proefproject dat zich voorlopig op de Genkse middelbare scholen richt. Ik word voor hen een vast contactpersoon of aanspreekpunt. "Zeg maar de wijkagent van deze scholen. Ook het uitwerken van projecten rond het thema politie is een mogelijkheid. Lager of hoger onderwijs mag me ook contacteren bij vragen, maar voorlopig hebben we daar geen actieve werking. Er zijn al heel wat andere zorg- en hulpverleningspartners bij het onderwijs betrokken. De schoolinspecteur is een nieuwe schakel in de keten. We gaan voor meer samenwerking met het oog op een veilige omgeving voor de jongeren."

"Ik ga maximaal in de scholen aanwezig zijn en hoop zo voor de leerlingen een bekend gezicht te worden. Leerlingen kunnen bij mij met hun verhaal terecht. Het kan bijvoorbeeld gaan over pesterijen, drugs, vandalisme of diefstal."Bekijk alle artikels uit Genk