zondag 22 juli 2018

Genk: 10 euro voor een rookmelder (31 augustus 2017)

Het stadsbestuur van Genk organiseert een groepsaankoop van rookmelders. De stad koopt 2000 toestellen aan en kan zo de prijs drukken. Genkenaren die er eentje willen, kunnen de rookmelder via de stad aankopen voor de democratische prijs van 10 euro. Het uiteindelijke doel van deze actie en de begeleidende campagne rond brandpreventie is om zoveel mogelijk Genkse woningen te voorzien van een rookmelder.

Het idee om rookmelders aan te bieden aan de Genkenaren kwam initieel van gemeenteraadslid Georges Houtmeyers (PvdA). De stedelijke diensten hebben het voorstel onderzocht en nu wordt het uitgevoerd. De toestellen worden niet gratis aangeboden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Ze worden verkocht aan 10 euro, maximaal twee per gezin.

De rookmelders afhalen kan in de wijkcentra na betaling via overschrijving of in het stadhuis aan de balies op 13, 14, 15 en 17 november 's avonds. "Heeft de actie succes, dan herhalen we ze. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Genkse woningen te voorzien van een rookmelder. Mensen die dat willen, kunnen verder bij ons Veiligheidshuis terecht voor veiligheidsadvies op maat van hun woning; ook brandpreventie komt daarin aan bod," besluit burgemeester Wim Dries

Bekijk alle artikels uit Genk