info@limburgnieuws.be

dinsdag 7 april 2020

Genk: Tuin met leukste G-plek (16 juni 2017)

Open tuinen van Landelijke Gilden, het initiatief waarmee particuliere tuinliefhebbers hun tuin openstellen voor geïnteresseerde bezoekers, blaast 25 kaarsjes uit. Om dit te vieren ging de organisatie op zoek naar de tuin met de leukste G-Plek: Gezellig Genieten in een Groene omgeving.

Particuliere tuinliefhebbers die hun tuinen openstellen en zo hun passie delen met andere liefhebbers. Het is een formule die Landelijke Gilden al 25 jaar lang met groeiend succes organiseert. Daarbij ligt de klemtoon op het Open tuinweekend eind juni. 24 en 25 juni 2017 wordt zo een feesteditie voor Open tuinen, die dit jaar toepasselijk georganiseerd wordt rond het thema feest in de tuin. Landelijke Gilden koppelde hier dit jaar een originele wedstrijd aan.

"Er is al heel wat te doen geweest rond het al dan niet bestaan van de G-plek. Vanuit Open tuinen zijn we er van overtuigd dat ze bestaat: het is een leuke plek, midden in het Groen, waar je Gezellig kan Genieten."

Voor de ene persoon is dit een gezellig terras om samen te tafelen, voor een ander is dit de serre waar jong plantgoed de kans krijgt om te ontkiemen. Of een plaatsje waar de bewoners elkaar een luisterend oor bieden, even ontstressen of waar grootouders sprookjes aan hun kleinkinderen vertellen. Een G-plek kan zoveel vormen aannemen als er eigenaars zijn, helemaal afgestemd op hun eigen behoeften. De voorbije weken kon er gestemd worden op 35 tuinen die hun G-plek voorstelden.

Tuin met leukste G-plek in Limburg
De 30 are grote tuin van Robert en Rita Janssens-Verhuizen in Genk, is uitgeroepen tot tuin met de leukste G-plek in Limburg. Het is een rustgevende, onderhoudsvriendelijke tuin met vooral inheemse beplanting. Het is ook een romantische beelden- en vijvertuin met zithoekjes en rustiek tuinhuis.

INFO
OPEN: 18 juni (12–20 u.), 24 en 25 juni (10–18 u.)
Gracht 27 Genk.


http://www.opentuinen.be
Foto: Landelijke Gilden.

Bekijk alle artikels uit Genk