Genk: Steenkooltruffel van Boon verkozen tot Genks streekproduct (12 september 2013)
De Steenkooltruffel van Boon is verkozen tot Genks streekproduct. De jury o.l.v. chef-kok Jeff Beyens boog zich over dertien heerlijke voorstellen: olie, lookhoning, heidehoning, expeditiekoekjes, boter, bossuikertjes,... De culinaire selectie wees de steenkooltruffel van chocoladehuis Boon uit als winnaar. Een mini-steenkool bestaande uit 80% cacao. Dit lekkers zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de Genkse horeca en hotellerie.
De chocolatiers van Boon werkten al eerder samen met Genkse iconen Michäel Verheyden en Piet Stockmans. De steenkooltruffel - ook wel "NoirDeNoir" genoemd - is geïnspireerd op het Limburgse mijnverleden. Ze lijken op kleine gitzwarte steenkooltjes en stoffen minstens even hard als echte. Het is een truffel met een chocolade-ganache van 80% cacao en stukjes gemalen cacaoboon die zorgen voor een fijne beet en structuur. De truffel wordt met de hand gerold in zwart cacaopoeder van de allerhoogste kwaliteit: maar liefst 100% cacao.
De jury koos voor de steenkooltruffel omdat het een leuke, originele mini-truffel is die kwaliteit uitstraalt. Bovendien is het lekkernij goed vermarktbaar als relatiegeschenk op de toonbanken van Genkse hotels of bij de koffie in de Genkse horeca.