zondag 26 juni 2016 | Nieuws uit Limburg (B) - - Persberichten: info@limburgnieuws.be - - @limburgnieuwsbe (twitter) - -

Kies je stad/gemeente

Genk: Zaterdag grote carnavalsoptocht in Genk


07/02/'13 - Op zaterdag 9 februari trekt de carnavalstoet al voor de 58ste keer door de Genkse straten, dit jaar onder het motto 'Genk Sjónkelentaere'. Traditioneel is de Genkse stoet ’s lands eerste. Op vrijdag 8 februari trekken meer dan 2.000 kinderen fleurig uitgedost door de Genkse straten in de kinderstoet.

De feestslogan voor dit carnavalseizoen is “Genk Sjónkelentaere”. Sjónkelen is Genker voor het ‘arm in arm gehaakt van links naar rechts wiegend dansen’. Onder het toeziend oog van Prins Bert III en de Orde der Spasbinken trekken 5 x 11 groepen uit binnen- en buitenland door de Genkse straten. Tussen de stoet door lopen tal van einzelgängers, Genkenaren die zich verkleden en zo een Genks thema op een humoristische manier hekelen.


Internationale carnavalstoet
Zaterdag 9 februari - 13.55 uur - Genk-Centrum

Parcours
Jaarbeurslaan, Gildelaan, Rozenkranslaan, Grotestraat, Winterslagstraat, Klokstraat, Molenstraat, Rootenstraat laterale weg Europlaan, Winterslagstraat, Sint-Martinusplein, Stadsplein en Dieplaan.

Bekijk alle artikels uit Genk

Deel / Bewaar Deel / Bewaar / Email
Limburgnieuws.be © 2001 - 2016
Berichten en foto's van Limburgnieuws.be mogen op geen enkele wijze verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de hoofdredactie. Alle materialen op de site komen van vrijwillige medewerkers.