info@limburgnieuws.be

donderdag 2 april 2020

Dilsen-Stokkem: Jimmy Vleminx uit Dilsen is beste heftruckchauffeur van ons land (20 juni 2019)

Vorige zaterdag organiseerde Motrac Handling & Cleaning de Belgian LindeCup, het jaarlijks kampioenschap heftruck rijden. 40 gepassioneerde heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmo's en grote bedrijven, demonstreerden er tijdens praktische kwalificatierondes hun vakkennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde. Daarin werden hun rijvaardigheid, precisie en snelheid getest. In een voorafgaande theorieronde werd bovendien ook hun kennis van techniek en veiligheid getest.

"De 38-jarige Limburger Jimmy Vleminx uit Dilsen mag zich de beste heftruckchauffeur van het land noemen. Hij nam voor de zesde keer deel en eindigde de laatste 4 jaar steevast in de top 3 waaronder zijn eerste overwinning in 2016. Hij werkt reeds 15 jaar voor Madrico te Bree als lasser. Maar iedere dag rijdt hij ook 10 minuten met de heftruck en dat is voor hem het hoogtepunt van de dag.

"Mijn grootste motivatie om elk jaar aan de Belgian LindeCup deel te nemen is de kick van de wedstrijd in een sterk competitief deelnemersveld, maar vooral ook om me terug te kwalificeren voor het WK in Duitsland. Ik nam reeds 4 keer deel met het Belgisch team en in 2014 veroverde ik er zelfs de zilveren medaille als beste individuele teamspeler. Dit jaar ga ik resoluut voor goud", zegt Jimmy.

"De 33-jarige Luikenaar Quentin Servais, werkzaam voor Weerts Supply Chain (Luik/Vorst) en al 15 jaar heftruckchauffeur, haalde zilver en dit reeds voor de derde maal op 6 deelnames. De 45-jarige West-Vlaming Peter Clarysse haalde brons op het BK tijdens zijn derde deelname. Hij werkt momenteel als warehouse management system coƶrdinator voor diepvriesgroentenproducent Ardo uit Ardooie."

Samen vormen zij dus de drie beste heftruckchauffeurs van Belgiƫ en winnen ze naast een geldprijs een all in-ticket voor het wereldkampioenschap heftruckrijden in Aschaffenburg (Duitsland) van 19 t/m 21 september.Limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem