www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 16 juni 2019

Dilsen-Stokkem: Lydia is minister (9 januari 2019)

Lydia Peeters (Open Vld) uit Dilsen-Stokkem gaat een nieuwe uitdaging aan als Vlaams minister. Ze neemt de fakkel van Bart Tommelein over. Lydia Peeters heeft deze namiddag de eed afgelegd in het parlement. De eedaflegging gebeurde onder ruime belangstelling.

Lydia Peeters: “Sinds bekend raakte dat ik Bart Tommelein mocht opvolgen en de eedaflegging nu, zitten enkele weken. Die heb ik gebruikt om te studeren. Ik ben enorm blij dat ik eindelijk echt mijn schouders mag zetten onder het vele werk dat nog wacht."

Op 30 november maakte Open Vld-voorzitter Rutten bekend dat Lydia Peeters, Vlaams parlementslid en al 18 jaar burgemeester van Dilsen-Stokkem, de plaats zou innemen van haar partijgenoot Bart Tommelein. Tommelein is sinds 1 januari burgemeester van Oostende. Lydia Peeters heeft bijna tien jaar ervaring in het Vlaams Parlement. Het ministerschap is voor haar een logische nieuwe stap: "Ik was verrast en tegelijk blij toen voorzitter Gwendolyn Rutten mij belde met de vraag om minister te worden. Ik ken inmiddels het klappen van de zweep in het Vlaams Parlement. Het is een hele uitdaging om nu aan de andere, uitvoerende kant te gaan staan."Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem