donderdag 20 september 2018

Dilsen-Stokkem: Vasco Group neemt windturbine in gebruik (12 september 2017)

Vasco Group, toonaangevende Europese producent van duurzame oplossingen voor verwarming, ventilatie en koeling, investeert 2,65 miljoen euro in een windturbine op de productiesite in Dilsen-Stokkem. De turbine produceert 3,9 miljoen kWh elektriciteit per jaar, wat overeenkomt met het verbruik van 1.500 gezinnen. Groene energie uit zon en wind dekt momenteel de helft van het verbruik van de groep.

Enkele kerncijfers
Vasco Group produceert jaarlijks voor 5.550.000 kWh aan groene energie
9.000 zonnepanelen leveren jaarlijks 1.650.000 kWh elektriciteit
De nieuwe windmolen is goed voor een investering van 2,65 miljoen euro en levert 3.900.000 kWh elektriciteit per jaar
46 procent van alle opgewekte groene energie wordt ter plaatse verbruikt


INFO
Vasco uit Dilsen biedt wereldwijd een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo biedt Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Brugman en Superia. Vasco vloerverwarming wordt vooral in België verkocht. Sinds 2011 legt Vasco Group zich sterk toe op energiezuinige en fluisterstille ventilatiesystemen. Ventilatie is strategisch één van de belangrijkste groeipijlers voor Vasco Group.

Vasco Group richt zich zowel op de residentiële markt als op de projectmarkt. De focus ligt vooral op West-Europa met toenemende verkoopactiviteiten in Centraal-Europa en verre exportmarkten zoals Japan, VS en Nieuw-Zeeland.

Vasco Group streeft naar optimale ontzorging (a-z) richting haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco Group worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De 4 productiebedrijven bevinden zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland), en Legnica (Polen). Vasco Group telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem