vrijdag 21 september 2018

Dilsen-Stokkem: Leco doet de deuren dicht (31 maart 2017)

Na meer dan 60 jaar ondernemen, komt binnenkort een einde aan Leco. In 1955 startte het familiebedrijf als TV-fabrikant. Daarna veranderde de activiteiten naar detailhandel in TV en een gevoelige uitbreiding volgde in audio, groot - en klein elektro, verlichting, huwelijkslijsten, cadeau, design en kookwinkel, met daarbij steeds een zware focus op hun eigen hersteldienst. Over de loop van de voorbije 62 jaar verschafte Leco werk aan meer dan 300 mensen en hun gezinnen in en rond Dilsen-Stokkem.

"Omwille van de lokale veranderingen, de toegenomen internationale concurrentie via e-commerce en ook de verslechterde bereikbaar door veranderingen in het wegennet rondom hun winkel met meer dan 4000m2 oppervlakte, heeft het management van Leco vastgesteld dat het creƫren van waarde binnen hun bedrijf steeds minder lukte en dat het huidige businessmodel naar de toekomst toe onhoudbaar werd."

William Nijs, zaakvoerder van Leco: "Ik wil duidelijk stellen: het gaat hier om een vrijwillige keuze van Leco om onze activiteiten af te bouwen de komende maanden. Wij willen, als jarenlange vaste waarde en als familiebedrijf, het verhaal van Leco in schoonheid afsluiten, zeker naar onze klanten en partners."

Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem