Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Dilsen-Stokkem: Bewakingscamera's op zes nieuwe locaties in Dilsen-Stokkem (11 januari 2017)

De gemeenteraad van Dilsen-Stokkem heeft een positief advies gegeven voor de inzet van bijkomende onbemande bewakingscamera's op het grondgebied van de stad, in opvolging van een eerder proefproject. In het voorjaar 2016 werd een proefproject opgestart, eerst ter hoogte van het zwembad/sporthal Rotem en vervolgens aan de sporthal in Elen.

"In Rotem is de samenscholing verschoven naar een locatie buiten beeld, meer bepaald vooraan op de parking waar meer sociale controle is. Het aantal meldingen van overlast en afval is echter sterk verminderd. In Elen is de samenscholing gebleven, maar het aantal klachten van overlast is sterk afgenomen. Het proefproject werd aldus positief geƫvalueerd", zegt burgemeester Lydia Peeters (Open Vld).

In overleg met de lokale politie Maasland en na onderzoek door de werkgroep wordt het project nu uitgebreid naar zes bijkomende locaties.

De Zavel: omwille van samenscholing met veel overlast naar de buurt en afval

Speelplein Graanwijk: omwille van veel vandalisme aan de speeltoestellen en het gebouw

Speelplein Saalweg: omwille van vandalisme en samenscholing met overlast naar de buurt

Omgeving centrumplein, administratief centrum: nieuwe plein, centrale locatie, evenementen,...

Omgeving 't Kempken, serviceflats, parking Langs De Graaf: omwille van het veiligheidsgevoel van de bewoners na enkele inbraken, hangjongeren rond de gebouwen...

Containerpark: omwille van inbraken


In het budget werd 20.000 euro voorzien.

Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem