Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Dilsen-Stokkem: Topfictie Beau Séjour vanaf 1 januari op TV (12 december 2016)

Vanaf zondag 1 januari schotelt Eén de kijker tien zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Beau Séjour. De opnames vonden vooral plaats in Lanklaar en omgeving. Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen.

Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie van De Mensen. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels.

Beau Séjour is de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien zal zijn in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs.

Sanne Nuyens en Bert Van Dael, bedenkers en scenaristen: "We willen met deze serie de klassieke whodunit op zijn kop zetten: onze detective is het vermoorde meisje zelf. Kato kan met niemand communiceren, buiten vijf mensen. Deze vijf zullen de sleutel zijn om haar eigen lot te begrijpen. Regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns kwamen bij ons aankloppen met de arena van hotel Beau Séjour in het Limburgse Lanklaar. Wat als daar een moord zou plaatsvinden? Wij dachten het concept en de personages uit, en schreven de scenario's met de hulp van Benjamin Sprengers."

Nathalie Basteyns en Kaat Beels, bedenkers en regisseurs: "Mijn vader-zaliger nam me 10 jaar geleden mee naar hotel Beau Séjour. Ik zou het geweldig vinden verzekerde hij me. En ja, mijn vader kende zijn dochter. Kaat, die het hotel enkele maanden later bezocht was ook meteen betoverd. Dit hotel, deze arena, was de ideale setting voor deze reeks waarin het een enorme uitdaging was om het niet verfilmbare geloofwaardig te brengen. Voor ons lag de sleutel erin om zo dicht en menselijk mogelijk het drama van de personages te benaderen. Wij zijn enorm blij en trots op het resultaat en hopen dat de kijker ook meegesleept wordt door deze spannende, rauwe zoektocht naar Kato’s moordenaar."

Beau Séjour heeft nog voor de release op Eén al een mooi festivalparcours achter de rug. In februari 2016 werd de reeks getoond op het Filmfestival in Berlijn tijdens de Drama Series Days. In april werd Beau Séjour bekroond met de Publieksprijs op het internationale televisiefestival Séries Mania in Parijs. Het publiek verkoos Beau Séjour tot beste serie uit een selectie van 50 reeksen van over heel de wereld. Sindsdien heeft de reeks zijn opwachting gemaakt op meerdere internationale festivals, waaronder het Zurich Film Festival en het Festival du Nouveau Cinéma Montreal. Eind januari 2017 zal Beau Séjour ook nog te zien zijn op het Rotterdam Film Festival.

INFO
Beau Séjour is een programma van De Mensen voor Eén.
Beau Séjour, elke zondag om 21.30 uur op EénFoto's: VRT

Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem