info@limburgnieuws.be -

maandag 10 augustus 2020

Diepenbeek: Bestuurder stelt zich weerspannig op tijdens verkeerscontroles (12 augustus 2019)

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in de zone. Hierbij stelde één bestuurder onder invloed van alcohol zich weerspannig op. In totaal werden er 19 rijbewijzen (tijdelijk) ingetrokken.

Zaterdagavond controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad 269 bestuurders op alcohol en drugs in de Nieuwstraat te Diepenbeek. Tijdens deze controles bleken 5 bestuurders onder invloed van alcohol te zijn. Drie bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. Eén van deze personen bestuurde een motorfiets zonder de nodige veiligheidskledij en zonder rijbewijs voor het besturen van een motorfiets. Tijdens deze controle werd een bestuurder van een landbouwvoertuig uit het verkeer gehaald wegens inbreuken op de maximum toegelaten afmetingen van de lading.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op de Herkenrodesingel te Hasselt. 358 van de 369 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. 10 bestuurders waren onder invloed van alcohol en één bestuurder zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. Eén van deze bestuurders was zo dronken dat hij niet doorhad dat zijn voertuig achteruit reed. Een hoofdinspecteur zag dit gebeuren en greep in om het voertuig tot stilstand te brengen. Hierdoor werd een aanrijding met een ander voertuig vermeden. Tijdens de controle stelde bestuurder zich weerspannig op en weigerde hij om een alcohol- en drugscontrole af te leggen. Hij werd mee te burele genomen en de nodige processen-verbaal voor weerspannigheid, openbare dronkenschap en niet-naleven van voorwaarden werden opgesteld.

In totaal werden 638 bestuurders gecontroleerd en werden 19 rijbewijzen (tijdelijk) ingetrokken.

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek