Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Diepenbeek: 6 rijbewijzen ingetrokken (4 januari 2019)

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles op verschillende locaties in de politiezone. Tijdens deze controles werden er opnieuw ernstige overtredingen vastgesteld. Er werd onder andere een voertuig met 7 inzittenden onderschept en een voertuig met een snelheid van 150 km per uur werd betrapt waar de maximum toegelaten snelheid 90 km per uur bedraagt. Er werden bovendien ook nog 6 rijbewijzen ingetrokken.

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield donderdag alcohol- en drugscontroles op 3 locaties in de politiezone. Tijdens deze controles werden er 431 bestuurders gecontroleerd. 3 bestuurders bliezen positief, één bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en twee bestuurders waren onder invloed van verdovende middelen en hadden drugs op zak. De rijbewijzen van deze bestuurders werden (tijdelijk) ingetrokken.

Naast de alcohol- en drugscontroles werden er ook nog andere controles gehouden gericht op verkeer. Tijdens deze controles kon men opnieuw enkele ernstige overtredingen vaststellen. Een motorfietser reed met een niet-verzekerde en niet-ingeschreven motorfiets en was niet in het bezit van een rijbewijs. Eén bestuurder reed 150 km per uur waar de maximum toegelaten snelheid 90 km per uur bedraagt en een andere bestuurder reed 104 km per uur waar men maar 70 km per uur mag rijden. Een bestuurder werd betrapt tijdens het vervoeren van 6 passagiers terwijl er 4 zitplaatsen voor passagiers in het voertuig voorzien waren. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.


Bekijk alle artikels uit Diepenbeek