Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 18 augustus 2019

Diepenbeek: Jongeren wagen (letterlijk) de sprong naar het ondernemerschap (4 november 2018)

Woensdag 7 en donderdag 8 november wagen studenten UH en PXL letterlijk de sprong naar het ondernemerschap. Van een hoogte van 12 meter kunnen ze 2 namiddagen naar beneden springen als kick-off voor een jaar vol evenementen rond ondernemerszin en ondernemerschap.

Pitch Please Hasselt – een initiatief van de Stad Hasselt, Hogeschool PXL, Universiteit Hasselt en Villa Baste om meer jongeren te laten ondernemen – organiseert op woensdag 7 (UH in Diepenbeek) en donderdag 8 november (PXL, Elfde Linie) hun jaarlijkse kick-off. Tijdens deze kick-off laten ze de jongeren op spectaculaire wijze kennis maken met hun project en jaarplanning.

"We vinden het belangrijk om ondernemerschap te promoten bij jongeren", zegtt schepen van economie Tom Vandeput. "We zien deze term ook breder dan enkel en alleen een bedrijf opstarten. Bij ons draait het om ondernemend handelen: je eigen talenten en competenties ontdekken en hiermee aan de slag gaan. We werken ook dat steeds meer jongeren zich informeren over het ondernemerschap. Met Pitch Please reiken we deze jongeren de hand en begeleiden we hen tijdens deze boeiende en leerrijke zoektocht."

"Sinds de start van Pitch Please kunnen onze laagdrempelige evenementen op zeer veel bijval rekenen", zegt schepen van jeugd Habib El Ouakili. "Door deze successen zullen we deze evenementen niet enkel doortrekken in het nieuwe projectjaar, maar ook verdiepen en verbreden. We merken dat het in de eerste plaats zeer belangrijk is om de jongeren te informeren. Dit zullen we dit jaar doen via deze ludieke kick-off, gevolgd door een inspiratiecafé op 14 november waar we divers ondernemend talent naar voren brengen. Na het inspireren gaan we de jongeren motiveren en activeren zodat ze zelf iets opstarten vanuit hun passies en talenten."

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek