www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 juni 2019

Diepenbeek: 140 overtredingen vastgesteld tijdens verkeerscontroles (5 september 2018)

Dinsdag hielden de verschillende diensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles in Zonhoven en Diepenbeek. In totaal werden er een 140-tal processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld.

Eén deel van de controleactie was specifiek gericht naar zwaar vervoer. Tijdens deze controles in Zonhoven en Diepenbeek werden er in totaal een 15-tal pv’s of onmiddellijke inningen opgesteld, onder andere voor het niet in orde zijn met technische eisen of overlading.

Daarnaast voerde de politie Limburg Regio Hoofdstad ook controles uit samen met de Vlaamse Belastingsdienst en de Douane. In totaal werden er 23 pv's opgesteld voor het niet-betalen van verkeersbelasting. Er werd een bedrag van om en bij de 12.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd. In het totaal werden er tijdens de actie meer dan 120 processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld. In bijna de helft van de gevallen ging het over het niet-dragen van de veiligheidsgordel of het gebruik van de gsm achter het stuur.

Tijdens de controles probeerde een bestuurder de vlucht nemen. Er werden verschillende soorten drugs aangetroffen in het voertuig en de bestuurder was onder invloed van drugs. Een tweede bestuurder die de controle trachtte te ontwijken, bleek een rijverbod te hebben. Zijn voertuig werd getakeld.

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek