www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Diepenbeek: Politie doet oproep: Veilig en traag verkeer aan de schoolpoort (31 augustus 2018)

De veiligheid aan de schoolomgeving blijft voor de politie Limburg Regio Hoofdstad een prioriteit. Jonge weggebruikers missen vaak wat ervaring om zich op een veilige manier alleen in het verkeer te begeven. De politie Limburg Regio Hoofdstad neemt elk jaar verschillende maatregelen om het schoolverkeer in de verschillende gemeenten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Vanaf september vind je de wijkinspecteurs terug op drukke verkeerspunten in schoolomgevingen in hun wijk. Daarnaast vatten politiemensen voor en na schooltijd post op belangrijke plaatsen in de politiezone waar veel schoolgaand verkeer passeert. Tijdens de eerste week van september treden zij eerder sensibiliserend en informerend op. Daarna zullen zij, indien nodig, verbaliseren. Wanneer het vroeger donker wordt, vinden er ook extra controles plaats op het gebruik van fietsverlichting.

Bestuurders die zich in de schoolomgeving niet aan de maximum toegelaten snelheid van 30 km/uur houden, mogen zich aan een boete verwachten. De flitswagen zal tijdens het schooljaar regelmatig voor en na schooltijd in een zone 30 opgesteld staan. Via banners op de combi's en spandoeken in elke gemeente vind je de slogan trager + uitkijken = veiligheid.

"Met deze banners willen we nogmaals aan alle bestuurders vragen om, zeker in de omgeving van scholen, hun rijstijl aan te passen", aldus korpschef Philip Pirard. "Op deze manier werken we allemaal samen aan een veiliger verkeer voor onze kinderen."


Bekijk alle artikels uit Diepenbeek