info@limburgnieuws.be -

dinsdag 11 augustus 2020

Diepenbeek: Thais koken aan huis krijgt meeste stemmen (12 februari 2018)

Thais koken aan huis uit Diepenbeek is door Singha, het populaire Thaise biermerk, verkozen tot beste Thais restaurant. Thais koken kreeg de meeste stemmen in een onlinewedstrijd.

Je kan er Thais eten afhalen, maar de zaak organiseert ook kookworkshops en je kan Thais koken ook inschakelen voor de catering op feestjes.

Chef-kok Koong woont al tien jaar in Diepenbeek. "Ik kreeg de liefde voor het koken mee van mijn ouders. Zij hebben al 45 jaar een restaurant in Korat, op drie uurtjes rijden van Bangkok", zegt een trotse Koong.

De basis van de goede Thaise keuken? Koong: "Eenvoudige ingrediënten van prima kwaliteit. Verse zeevis, rijst van de velden, geurige kruiden, allerhande specerijen en lokale groenten en fruit… Het is maar een kleine greep uit de Thaise ingrediëntenlijst. Elke regio heeft zo haar eigen specialiteiten en plaatselijke producten. Maar sommige smaken en kooktechnieken vind je overal in Thailand."

Naast het publiek verkozen ook GaultMillau en een jury het beste Thais restaurant van het land. Tijdens de beurs Azië in Antwerpen deelden ze punten uit voor authenticiteit, geur, smaak en mondgevoel. Ook op sfeer en service werd er gescoord. Uiteindelijk ging Sa Laa Thai (Wuustwezel) met de eer lopen.

INFO
http://www.thaiskokenaanhuis.be/

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek