Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Diepenbeek: Illegaal gevat met 79 valse biljetten van 50 euro (26 januari 2018)

Woensdag is op de Europalaan in Genk een 23-jarige man betrapt met bijna 4000 euro aan vals geld op zak. De man is vandaag overgebracht naar de gevangenis.

Politie CARMA voerde woensdagnamiddag toezicht uit in de omgeving van het station in de Europalaan. Omstreeks 15.30 uur merkten ze een verdachte man op die uit het zicht van de politie probeerde te blijven. De inspecteurs hielden de man staande en troffen bij de controle 79 valse biljetten van 50 euro aan. De verdachte kon geen identiteitsdocument voorleggen en bleek illegaal in het land te verblijven.

De man werd gearresteerd en voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. De biljetten werden in beslag genomen. Politie CARMA voerde donderdag in het kader van dit onderzoek een huiszoeking uit in de Sluisstraat in Diepenbeek. De twintiger verscheen vrijdagochtend in Tongeren voor de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden.

Tijdens de afgelopen weken werden in Genk meerdere feiten vastgesteld waarbij valse briefjes van 50 euro gebruikt werden als betaalmiddel. In het totaal gaat het om vier meldingen en vijf aangiftes. Bij vier aangiftes komt het serienummer overeen met de biljetten die de man op zak had. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek