www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Diepenbeek: Controles op fietsverlichting (27 november 2017)

Vanaf vandaag trekken de agenten en inspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw de straat op om te controleren of fietsers en bromfietsers correct verlicht zijn. Het is een open deur intrappen als we vertellen hoe belangrijk het is om als (brom)fietser in deze donkere periode goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.

"Helaas stellen we elk jaar opnieuw vast dat er toch nog aardig wat fietsers zonder correcte verlichting rondrijden", zet korpschef Philip Pirard. "Geen of slechte verlichting is dan ook vaak de oorzaak van een verkeersongeval."

Daarom controleert de politie Limburg Regio Hoofdstad tijdens deze donkerste maanden van het jaar opnieuw intensief op het correct gebruik van fietsverlichting. Fietsers die deze week of in de week van 8 januari gecontroleerd worden en waarvan de fietsverlichting niet in orde is, kunnen hun verlichting of een ander mankement aan hun fiets aan een democratische prijs laten herstellen door Fietsbasis VZW.

"Op die manier willen we fietsers motiveren om tekortkomingen aan hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen", zegt Pirard. "Ook dit is in het belang van hun eigen veiligheid."

Fietsers die niet correct verlicht zijn, krijgen een boete van 58 euro. Fietsers tussen de 12 en 18 jaar moeten op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag een verkeersvormingsklas volgen.

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek