www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 25 maart 2019

Diepenbeek: Politie maakt zich ernstig zorgen over het aantal bestuurders onder invloed van drugs (21 november 2017)

De politie Limburg Regio Hoofdstad ziet het aantal bestuurders die onder invloed van drugs rondrijden zwaar toenemen. Tijdens één actie het afgelopen weekend werden er niet minder dan 19 bestuurders betrapt. Drugs in het verkeer is dan ook één van de prioriteiten waar de politiezone op werkt.

"En hiervoor worden kosten noch moeite gespaard," zegt korpschef Pirard. De politie Limburg Regio Hoofdstad maakt zich ernstige zorgen over het aantal bestuurders dat onder invloed van drugs is. "Alleen al deze maand hebben we 40 bestuurders betrapt die drugs gebruikt hadden. Dit jaar zitten we aan 274 vaststellingen. Dit aantal ligt al hoger dan tijd ens de voorbije jaren (216 in 2016 en 151 in 2015).

"De cijfers tonen duidelijk aan dat er een probleem is. Om die reden heeft de politiezone een prioriteit gemaakt van dit probleem en wordt er met man en macht op gewerkt. "Tijdens al onze controles hebben wij specifieke aandacht voor dit fenomeen."

Bestuurders die betrapt worden op rijden onder invloed van drugs riskeren een boete tussen de 1.600 euro en 16.000 euro en een rijverbod dat kan gaan van 8 dagen tot 5 jaar.


Bekijk alle artikels uit Diepenbeek