zaterdag 22 september 2018

Diepenbeek: Wereldwijde cyberaanvallen: ook gevaarlijk voor jouw KMO? (30 mei 2017)

Afgelopen maand werden tal van sectoren opgeschrikt door een gigantische golf van cyberaanvallen onder de noemer WannaCry. De uitbraak richtte zich op gebrekkig beveiligde computersystemen en toonde aan dat onder meer het Spaanse telecombedrijf Telefonica, transportbedrijf FedEx, de Britse National Health Service, de Duitse spoorwegen en Latam Airlines onvoldoende gewapend waren om de ransomware tegen te houden. Zij hadden hun systemen niet tijdig gepatched waardoor volledige bedrijfsprocessen na infectie in het honderd liepen en hun diensten voor een groot stuk lam lagen.

In welke zin is dit belangrijk voor jouw onderneming?

Van de meer dan 200.000 getroffen systemen in 150 landen haalden die van particulieren en KMO's uiteraard het nieuws niet. Al had de cyber-aanval ook voor hen een enorme impact. De data van vele kleine, middelgrote en grote bedrijven werd onbruikbaar, hun productie of dienstverlening moest (deels) gestaakt worden, met gigantische -ook economische- gevolgen van dien.

Hoe je jouw systemen proactief kan wapenen tegen de volgende golf van cyberaanvallen, lees je in de blog van onze partner Datalink: https://www.datalink.be/digitaal-werken/wannacry-cyberaanvallen

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek