dinsdag 25 september 2018

Diepenbeek: Hogeschool UCLL en Het nieuwstedelijk ondertekenen samenwerkingsakkoord (23 maart 2017)

Woensdag 22 maart gaf Het nieuwstedelijk het startschot voor het project De Jaren. Het stadstheater gaat daarvoor in Hasselt en Genk op pad met de vraag Welk jaar herinner je je het best?. Stijn Devillé, directeur Het nieuwstedelijk: "Mensen kunnen gedurende 10 dagen aanschuiven aan de tafel van Het nieuwstedelijk en hun herinneringen delen. De jaren kerven we in de tafel en de antwoorden zullen op een bijzondere manier verwerkt worden in de slotvoorstelling op 2 april."

Het nieuwstedelijk maakt niet enkel spraakmakende voorstellingen, ze gaan vanuit deze voorstellingen ook in gesprek met het publiek. Tussen 23 maart en 2 april brengt het nieuwstedelijk naast 5 verschillende voorstellingen ook inleidingen, debatten en nagesprekken in Hasselt en Genk. Met het interviewproject 'de jaren' zijn ze te gast bij 12 Genkse en Hasseltse organisaties, ziekenhuizen en hogescholen.

De eerste stop was UCLL's Campus Diepenbeek en dat was niet toevallig: het stadstheater en de hogeschool ondertekenden diezelfde dag een samenwerkingsakkoord. De samenwerking tussen UC Leuven-Limburg en Het nieuwstedelijk past bij de doelstellingen van beide organisaties. Allebei zijn ze nauw verbonden met zowel Limburg als het Leuvense en allebei leggen in hun werking de link met de maatschappij.

Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: "Met onze baseline Moving Minds willen we andere manieren van kijken, openheid en nieuwsgierigheid naar de omgeving stimuleren. Dit sluit perfect aan bij de maatschappelijke verbintenissen die Het nieuwstedelijjk wil realiseren. Er is zeker ook potentieel om activiteiten van Het nieuwstedelijk naar de campus te brengen. Onze hogeschool heeft daar in ieder geval de nodige infrastructuur voor. We zien Het nieuwstedelijk als een interessante partner om meer culturele activiteit op onze campussen te krijgen."

Stijn Devillé, directeur Het nieuwstedelijk: "We willen hiermee een brug slaan tussen onderwijs en cultuur - in beide richtingen. Structureel samenwerken brengt meer ideeën teweeg, zowel bij de hogeschool als bij ons. Door deze samenwerking verdiepen we ook ons netwerk in Limburg."Bekijk alle artikels uit Diepenbeek