Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Diepenbeek: Social media: je valkuil of succesfactor? #datalink (24 februari 2017)

Tips van onze hoofdpartner Datalink Diepenbeek. "Ondernemen zonder digitale strategie is ondenkbaar. Vandaag verwacht je een leuke, digitale klantenrelatie te kunnen opbouwen met actieve en interactieve merken. En daar bieden social media uitgelezen kansen voor...als je ze op een effectieve manier inzet", vertelt Karen Dendas van Datalink.

"Valkuil één: mededelingen schrijven. Mensen hebben een sociaal karakter. Je kan ze niet blijven boeien met louter informatieve boodschappen maar net wel met content die een actie of groepsgesprek uitlokt. Interactie-stimulerende content vergroot bovendien je vertoningskansen en zo bereik je een groter publiek."

"Valkuil twee: tekst zonder beeld. Mensen zijn visueel ingesteld; ze nemen visuele informatie 600.000 keer sneller op dan tekst, en meer dan 90% van de informatie die we naar onze hersenen sturen is visueel. Visuele content valt beter op, vergroot de deelkans én heeft een groter bereik."

"Valkuil drie: allemaal verwant. Je bedrijf positioneren is maar mogelijk wanneer je een herkenbare merkidentiteit én creatieve boodschappen inzet. Berichten die je doelgroep al tien keer hebben gepasseerd, moedigen écht niet aan om je pagina te volgen. Bovendien vertellen ze weinig over je merkwaarden en story. Creativity is key en zorgt voor een groter publiek."

Tijd voor succes!

Via social media aan klantenbinding doen én nieuwe leads aantrekken? Het kan! Maar om er een succesfactor van te maken zijn een consistente merkidentiteit én doordachte strategie nodig.
Op dinsdag 14 maart bundelen Karen van Datalink https://www.linkedin.com/in/kdendas/ en Debora van No Nonsense Design https://www.linkedin.com/in/deborabielen/ , 2 Limburgse onderneemsters, hun expertise. In hun lunchworkshop Boost je social media nemen ze je mee in hun creatief proces. Je ontvangt tips, tricks én een handige social template om je communicatie via sociale media te boosten. Zin om erbij te zijn? http://www.boostjesocialmedia.be

INFO
https://www.datalink.be/

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek