info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Grootste Volvo-showroom van het land ligt in Hasselt (19 november 2019)

Volvo Celis Groep rondt dit jaar de magische kaap van 1.000 verkochte wagens. Onder impuls van deze groei investeert de concessiehouder 7,5 miljoen euro in de aankoop en verbouwing van het voormalige Proximus-gebouw in Hasselt. Het gebouw langs de grote ring wordt meteen de grootste Volvo-showroom in België. Ondanks de oprukkende schaalvergroting in de automobielsector, bewaart Celis haar familiale karakter. Zo kan je bijvoorbeeld jouw persoonlijke technicus bellen voor een afspraak of mailen voor meer uitleg bij jouw factuur.

Het nieuwe pand - waar nu 45 wagens staan - wordt in één klap de grootste Volvo-showroom van het land. "Ons oog viel op deze locatie omwille van de gunstige ligging. Langs de grote ring zijn we maximaal zichtbaar en bereikbaar", zegt zaakvoerder Roel Vanden Boer.

"Bovendien is hier plaats voor drie keer zoveel wagens dan in onze vroegere vestiging. Op de benedenverdieping staan de nieuwe Volvo’s, terwijl de Volvo Selekt-wagens (nvdr. tweedehands voertuigen) op de eerste verdieping prijken. De ramen zijn grotendeels afgeplakt met folie om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Terwijl almaar meer garagehouders aansluiten bij reusachtige (investerings)groepen, blijft Volvo Celis een dealership in familiale handen. Dat familiale karakter herken je zowel in de service als in de infrastructuur."

Qua infrastructuur vallen de New Car Studio, de koffielounge, de carwash en het bandenhotel op.

"We bestaan ondertussen meer dan 80 jaar, maar zitten in de fleur van ons leven", lacht de zaakvoerder. "In Hasselt zijn we goed voor 600 auto’s. In onze andere uitvalsbasis, in Sint-Truiden, brengen we een 400-tal wagens aan de man."

Na de verhuis staat de vroegere Volvo-garage (aan de Gouverneur Roppesingel) te koop of te huur. Tegelijk is er ook nog 2 keer 500 m 2 van het nieuwe gebouw aan de Hendrik van Veldekesingel te huur.Bekijk alle artikels uit Business