info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Ergotour voor werknemers (15 november 2019)

De gemiddelde start-up medewerker in de Limburgse incubatoren is 28 jaar oud, werkt gemiddeld 43 uur per week en zit zo een zeven uur per dag op zijn bureaustoel. Ook opvallend is dat er evenveel vrouwelijke start-up medewerkers zijn als mannelijke en dat ze bijna allemaal met de wagen naar het werk komen. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door start-up supERGOed in samenwerking met Limburg Startup en studenten van PXL bij meer dan 140 bewoners uit het Limburgse incubatorennetwerk.

Naar aanleiding van deze resultaten zet Limburg Startup een Ergotour op poten voor de bewoners uit de Limburgse incubatoren. De groeibedrijven in de negen incubatoren krijgen er gratis ergonomische workshops, tips en begeleiding om op een gezonde manier het beste uit zichzelf te halen.

Start-ups zijn flexibel, dynamisch en houden van een gevarieerde werkplek waar ze buiten een eigen plekje ook elkaar makkelijk tegenkomen in gezamenlijke ruimtes en al eens de buitenlucht kunnen opsnuiven. Maar, de start-up medewerkers merken ook dat ze vaak vermoeid zijn tijdens hun werkdag en weinig opstaan van hun plek buiten een traditioneel bezoekje aan de koffiemachine of de vergaderzaal.

Het jonge bedrijf supERGOed kwam tot deze bevindingen na een onderzoek bij bewoners in de verschillende Limburgse incubatoren. Om de bewoners gezonder en productiever te laten werken, lanceren LSU (Limburg Startup) en supERGOed een ergotour waar de focus ligt op het boosten van je mentale en fysieke prestaties op het werk.

Tijdens deze workshops worden er concrete tips meegegeven om gezonder te werken.


Bekijk alle artikels uit Business