info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Schoenenfabrikant Ambiorix is 10 jaar hofleverancier (14 november 2019)

Ambiorix levert al enkele decennia exclusieve handgemaakte schoenen aan het koningshuis. In 2009 kreeg Ambiorix door toenmalig koning Albert de officiële titel Gebrevetteerd Hofleverancier van België toegekend. Door de troonswisseling in 2013 werden alle hofleveranciers opnieuw gekozen, want elke vorst selecteert zijn eigen hofleveranciers. Koning Filip trad in de voetsporen van zijn vader want ook na de troonswisseling mocht Ambiorix de titel van hofleverancier behouden.

De titel is een voorrecht, omdat het een bewijs is van het koninklijke vertrouwen in de diensten en de kwaliteit van de geleverde producten.

Zaakvoerder Peter Vavedin: "Het is een hele eer om na 10 jaar nog steeds hofleverancier te mogen zijn. Deze erkenning geeft Ambiorix extra uitstraling zowel nationaal als internationaal. Dit heeft zeker impact in landen zoals Japan."

INFO
In 1895 begon Louis Steyns een schoenmakerij in Verviers en deze werd in 1907 overgebracht naar Tongeren om uit te groeien tot de meest vooraanstaande schoenenfabrikant van België. In de jaren zeventig overleefde Ambiorix de West-Europese crisis in de schoenensector door vast te houden aan kwaliteit en produceert op de dag van vandaag nog steeds jaarlijks bijna 100 000 paar schoenen in zijn fabriek te Tongeren. Sinds 2007 runt de familiale groep Vavedin het bedrijf en geeft Ambiorix een nieuwe impuls waarbij kwaliteit, draagcomfort en design centraal blijven staan.


Bekijk alle artikels uit Business