info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Sterke stijging van het aantal student-ondernemers (13 november 2019)

Studeren en ondernemen, het lijkt niet evident maar steeds meer jongeren starten met een eigen zaak. Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt noteren een sterke stijging van het aantal student-ondernemers. Ook de dienst Economie van de stad Hasselt merkt dit op. Samen zetten ze hun schouders onder Pitch Please, Entrepreneurial Talent, een project waarbij ze jongeren willen aanzetten tot ondernemen. Kennis maken met een elevator pitch is een belangrijk onderdeel van dit traject. Deze week kunnen ze dat aan den lijve ondervinden.

Als je van je idee een onderneming wilt maken moet je goed kunnen pitchen. De naam elevator pitch verwijst naar de tijdsduur waarop een lift van de onderste naar de bovenste verdieping gaat. Binnen die tijd moet je jouw idee, product of dienst presenteren. Veel jongeren zitten met een leuk idee, een uit de hand gelopen hobby of hebben reeds een eigen zaak. Om hen kennis te laten maken met deze manier van presenteren organiseert Pitch Please ET een pop-up actie.

Els huysman (StudentStartUP UHasselt) legt uit: "Als ondernemer is het belangrijk je verhaal vlot te brengen. De studenten kunnen dat deze week aan den lijve ondervinden. Ze krijgen vandaag en morgen kans om in een pop-up lift te stappen en mogen voor de camera hun idee toelichten. Na dertig seconden gaan de deuren weer open. Een jury kiest nadien de beste pitch."

"Het aantal studenten dat vanuit de onderwijsinstelling begeleid wordt richting hun eigen zaak is het afgelopen jaar sterk gestegen. We merken dat steeds meer studenten de sprong durven wagen richting hun eigen onderneming," aldus Matthias Reygel (StudentStartUP PXL). "Naast aparte faciliteiten als ondernemer, kunnen zij ook rekenen op coaching en begeleiding."

De activiteiten van Pitch Please starten officieel op 20 november met een inspiratie café. Een ideaal moment voor jongeren om zich te laten inspireren door ondernemend talent van Vlaamse en Limburgse bodem.
Bekijk alle artikels uit Business