info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Boutique Wine in Hasselt viert vijfde verjaardag (3 november 2019)

Boutique Wine uit Hasselt bestaat vijf jaar. Zaakvoerders Sabine Piccard en Wilfried Nackom specialiseerden zich van bij de start in de invoer van Spaanse wijnen en creëerden ook hun eigen Spaanse wijn en cava. Klanten zijn zowel particulieren als brasseries, restaurants, pop-ups en zomer- en winterbars. “Bekend zijn voorts onze vele eigen wine & dine events en kookworkshops, waarvoor we samenwerken met chef-koks Faty Khalis en Patrick Werkx", zegt Sabine Piccard.

De passie voor wijnen en Spanje ontstond jaren geleden. "Mijn man Wilfried en ik zaten in wijnclub De Natte Hond en we hebben daarna diverse wijncursussen gevolgd. Wilfried heeft een diploma oenologie (wijnbouw-technische wetenschap) en is professioneel sommelier. En Spanje is al heel lang ons vakantieland, we waren er partner van een bekende B&B aan de Costa Blanca."

Uit die twee liefdes ontstond in 2014 Boutique Wine. Sabine: "We zijn die verkoop van wijn en cava vrij snel gaan combineren met lekker eten. Want die twee zaken horen samen. Ongeveer twee keer per maand organiseren we een eigen kookworkshop of wine & dine in onze lounge, waarvoor we chef-koks Faty Khalis en Patrick Werkx, bekend van bistro Patio in Genk, inschakelen. De plaatsen zijn telkens snel volzet, en steeds meer mensen leren zo onze wijnen en cava's kennen. Verder zijn we organisator van catering events aan huis, zelfs onze zoon brengt de swing erin met zijn DJ-Set V-MAX." Boutique Wine organiseert ook wijnlessen.

"Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november nemen we voor het eerst deel aan de wijnbeurs Wine Fair, die dit jaar in Thor Central in Genk plaatsvindt. Dat is ook voor het eerst overigens, na zes jaar in Lanaken. Het najaar is traditioneel onze drukste periode, maar door ons vijfjarig jubileum en de wijnbeurs is het extra druk voor ons team."

INFO
https://www.boutiquewine.be/


Bekijk alle artikels uit Business