info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Hasseltse start-up maakt aankopen van vastgoed transparant (27 oktober 2019)

Wie op zoek gaat naar een nieuwe woning, moet vandaag een heel proces doorlopen. Vastgoedmakelaars die woningen aanbieden, ondervinden dan weer moeilijkheden om hun job efficiënt en gericht uit te voeren. Net daarin wil de Hasseltse start-up homeweb.io verandering scheppen. Het technologiebedrijf van Jan Roggen en Thibaut Nivelles lanceert vandaag een intelligente software voor zowel potentiële kopers als vastgoedmakelaars.

Homeweb.io assisteert in het volledige aankoopproces van residentieel vastgoed. De software loodst kopers door het spinnenweb van regelgevingen, kosten, subsidies en meer. Bovendien kunnen ze rentevoeten gemakkelijk vergelijken en biedingen zelfs digitaal indienen.

Om particuliere kopers zo goed mogelijk te helpen, richt homeweb.io zich vandaag in de eerste plaats op de vastgoedmakelaar. Oprichter en zaakvoerder Thibaut Nivelles geeft aan dat de software diens job aanzienlijk vergemakkelijkt.

"Een makelaar wil zijn klant en doelpubliek in de eerste plaats leren kennen. Dankzij de softwareoplossing van homeweb.io krijgt die een beter beeld van het gemiddelde kopersbudget, creëert hij volgens de regels van de GDPR een database met hot leads én weet hij efficiëntere bezoeken te organiseren. Daar hebben kopers enkel baat bij: ze krijgen een gepersonaliseerde dienstverlening op maat van hun wensen", zegt Nivelles.

Opvallend is dat homeweb.io op lokaal én internationaal niveau een unieke speler is. De start-up voorziet in zowel de behoeften van de koper als die van de makelaar. Daarnaast is homeweb.io de enige die een helder beeld geeft van renovatiekosten en op termijn leegstand voorkomt. Ook wist het bedrijf een partnership met adviesbureau Immotheker-Finotheker te verzilveren. In de toekomst wil homeweb.io nog een versnelling hoger schakelen.

"We zijn volop bezig met gesprekken met de Vlaamse overheid. Zij zijn een essentiële partner, omdat we zo ook begin volgend jaar alle subsidies en premies kunnen integreren in het platform. Vandaag is dat proces veel te omslachtig."

Ondanks de prille oprichting mag het jonge homeweb.io al rekenen op een snelle groei. Verschillende vastgoedmakelaars hebben al een abonnement gesloten. Voor de verdere ontwikkeling van het platform zoekt de start-up nu aanvullend 70.000 euro via winwinleningen. Daarvoor ging homeweb.io in zee met fintech bedrijf Winwinner. "Met dat extra kapitaal willen we een sales – en marketingmedewerkers aanwerven, de software én ons team van softwareontwikkelaars uitbreiden."

https://www.homeweb.io/pro

Bekijk alle artikels uit Business