info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Business: Brouwerij Donbosvalk presenteert met trots haar Runxter bier (20 augustus 2019)

Kristof ParDON, Roel BOSmans en Dirk VALKenborg vormen samen brouwerij Donbosvalk. In de Brouwerslaan te Hasselt kwam het idee om een nieuw bier te brouwen, 100% Runxters. Na meer dan een jaar experimenteren, proberen en vooral veel proeven is het Runxter bier op punt. "Met een licht rokerige toets, maar toch heel bereikbaar en met een aangename smaak."

"Runxter is het bier dat we zelf zo graag wilden drinken, maar nooit vonden", zegt Roel Bosmans, medestichter Brouwerij Donbosvalk. "De Runxter is een blond bier met hoppige accenten en een rijke neus. Het bier is zeer goed in balans en heeft een pittig koolzuurbittertje in de afdronk en eindigt met een rokerige toets."

Brouwerij Donbosvalk vindt dat de huidige biersector wat te weinig durf toont, met veel te vlakke smaakprofielen.

"In samenwerking met Luc Festjens van brouwerij Den Toetelër staan wij garant voor een kwalitatief, ambachtelijk en vooral lekker product."

Het bier wordt voor het eerst voor het grote publiek gepresenteerd op, hoe kan het ook anders, de 60ste Runkster Volksfeesten. Meer dan 200 flesjes worden ter beschikking gesteld aan Bar Léon door de organisatie om de passie voor Runkst en haar bier verder te kunnen aanwakkeren.

"Daar stopt het niet, ons bier zal ook beschikbaar zijn in de Spar aan het Sint-Hubertusplein, maar ook van Kinrooi tot aan de Belgische Kust."

INFO
https://www.donbosvalk.be/

http://www.runkstervolksfeesten.be/


Bekijk alle artikels uit Business