info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Business: Half miljoen fietsers op het fietsroutenetwerk (30 juli 2019)

De zomervakantie is halfweg. Tijd voor de Limburgse toeristische sector om een voorlopige balans op te maken. En die ziet er positief uit. Dat meldt Toerisme Limburg na een uitgebreide rondvraag bij de sector. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: "Met naar schatting 725.000 overnachtingen en een gemiddelde logiesbezetting tot bijna 70 procent noteert Limburg ondanks de hitterecords een succesvolle maand, goed voor 70 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen. Het meest opmerkelijk is dat onze gasten gemiddeld langer blijven deze zomer."

Ruim zes op de tien logiesuitbaters ontving de voorbije maand voornamelijk Vlaamse gasten. De populairste herkomstregio blijft West-Vlaanderen. De trend om op vakantie te gaan dichtbij huis zit dus nog steeds in de lift en laat zich ook in Limburg duidelijk voelen. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar verbleven de gasten gemiddeld iets langer in Limburg. Bijna vijf in plaats van vier nachten.

Fietsen blijft dé favoriete activiteit van verblijfsgasten. Limburg kon de voorbije maand – ondanks hitterecords – rekenen op bijna een half miljoen fietsers op het fietsroutenetwerk. Nationale feestdag 21 juli was met 36.000 fietstoeristen de absolute topdag. Vooral de fietsbelevingen waren erg in trek. Maar liefst 61.000 fietsers kwamen het pas geopende Fietsen door de Bomen in juli ontdekken. Dat brengt het totaal op 102.000 fietsers sinds de opening net voor de zomer.


Bekijk alle artikels uit Business