Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 22 september 2019

Business: 600 jobs! Logistieke speler Weerts Supply Chain (WSC) komt naar Limburg (21 mei 2019)

Limburg is een topregio voor het opzetten van Europese Distributiecentra (EDC’s) voor logistieke activiteiten met hoge toegevoegde waarde. Heel wat klinkende namen zoals Nike, Stanley Black & Decker, Hyundai Mobis, Carglass, Bose, SKF, Avnet,... hebben de laatste jaren substantieel in onze provincie geïnvesteerd om van hieruit hun Europees cliënteel te bedienen. Aan deze lijst is een nieuw bedrijf toegevoegd: in het kader van haar ambitieuze uitbreidingsstrategie kondigt toonaangevende logistieke speler Weerts Supply Chain (WSC) vandaag aan dat zij in een eerste fase liefst 2 investeringen in Limburg doet met een ambitie om hier 600 bijkomende duurzame jobs te creëren.

Weerts Group, een vaste waarde in de Waalse en Brusselse logistieke wereld heeft voor Vlaanderen via Limburg gekozen in het kader van haar ambitieuze uitbreidingsstrategie. Weert Supply Chain (WSC) de logistieke tak van Weerts Group start vandaag met hoogwaardige logistieke activiteiten in het voormalige Teleflex- gebouw aan de Heesterveldweg in Tongeren. Dit state-of-the-art logistieke gebouw van 14.000m2 zal op korte termijn worden aangepast en uitgebreid met een oppervlakte van maar liefst 7.000m2 gericht op de Benelux-distributie van producten van verschillende Weerts klanten in het food- en non-food segment. In deze eerste vestiging worden daarbij al een bescheiden 25 bijkomende duurzame jobs gecreëerd in Limburg, en bij uitbreiding Vlaanderen.

Weerts Supply Chain kondigt vandaag ook aan dat zij een terrein van 15 hectare hebben verworven in het westen van Limburg en daar de ambitie heeft om op dit terrein tegen midden volgend jaar gefaseerd een ultramodern logistiek gebouw van 75.000m2 op te trekken dat beantwoordt aan de hoogste kwaliteitseisen en normen ter zake. Weerts Supply Chain zal daarbij een meerjarencontract afsluiten met een tier 1 logistieke wereldspeler, om in dit gebouw een Europees distributiecentrum (EDC) onder te brengen waar logistieke activiteiten met hoge toegevoegde waarde en e-fulfilment zullen worden ontplooid.

Door de nabijheid van het Albertkanaal is het dan ook evident dat een belangrijk deel van de aanvoer naar dit EDC via de binnenvaart zal verlopen. In het kader van dit ambitieuze project zullen initieel rechtstreeks 300 nieuwe jobs worden gecreëerd, zowel voor warehouse operators als voor bedienden en hoogopgeleide ondersteunende functies. Daarnaast zullen ook lokale transporteurs, containerterminals en andere ondersteunende diensten indirect meegenieten.

Frank Zwerts, Directeur van Locate In Limburg: "De multimodale connectiviteit, de nabijheid van de belangrijkste Europese consumentenmarkten en de beschikbaarheid van prime logistiek vastgoed maken van Limburg de perfecte locatie om Europese Distributiecentra (EDC’s) te vestigen. Uiteraard zijn wij verheugd dat wij met onze logistieke expert Johan Grutman dit soort projecten kunnen ondersteunen van A tot Z."

Yves Weerts, Afgevaardigd Bestuurder van Weerts Group: "Limburg heeft unieke troeven met haar uitstekende ligging en beschikbaarheid. Wij willen dit mooie partnership dan ook verder uitbouwen in het kader van de realisatie van onze strategische expansie in Vlaanderen."


Bekijk alle artikels uit Business