Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Business: Nieuw medisch Centrum Medpoint opent de deuren in Zuid Limburg (4 februari 2019)

Op 4 februari opende een nieuw multidisciplinair centrum voor (para)medische beroepen de deuren in Sint-Truiden. Het innovatieve idee achter Medpoint is om een coworking centrum te creëren voor (para)medische beroepen. Het multidisciplinair centrum streeft ernaar om huisartsen, specialisten en paramedici samen te brengen onder één dak en hun maximaal te ontzorgen van hun niet-medische verplichtingen.

"Naast het aanbieden van ultramoderne instapklare kabinetten, biedt Medpoint ook een aantal ondersteunende diensten aan waardoor onze artsen en paramedici zich 100 procent kunnen focussen op hun werk en het welzijn van hun patiënten", zegt Jens Raskin, medeoprichter van Medpoint. "Wij zorgen voor de arts en de arts zorgt voor de patiënt."

Wat Medpoint uniek maakt is de grote flexibiliteit. Zo zijn er naast de vaste kabinetten ook een aantal flex kabinetten die vanaf slechts 175 euro/maand een aantal uren geboekt kunnen worden. "Dit is ideaal voor starters of (para)medici op zoek naar een tweede uitvalsbasis. Reserveren kan eenvoudig online. Extra uren kunnen aan een vast bedrag bijgeboekt worden. Alle faciliteiten (wachtruimte, onthaal, ontspanningsruimte, schoonmaak, etc.) zitten inbegrepen in de prijs."

"Als je dit als starter op je ééntje allemaal moet bekostigen, betaal je een veelvoud van de prijs", zegt dokter Julie Nassen, huisarts en medeoprichtster van het centrum. "Door kabinetten te delen maak je alles een stuk betaalbaarder voor iedereen en kunnen we onze mensen meer aanbieden voor minder."

"Een directe samenwerking onder één dak verhoogt het rendement en de kwaliteit", zegt Jo Voets, die als ervaren orthopedagoog en voorstander van integrale zorg Medpoint vanaf de start ondersteunde. "Tot slot is er nog het dienstenpakket. Naast het ter beschikking stellen en onderhouden van de kabinetten en bijhorende faciliteiten biedt Medpoint nog tal van ondersteunende diensten aan."

"Artsen en paramedici worden bij ons in de watten gelegd", zegt Valerie Cesar, medeoprichtster van het centrum en zaakvoerder van Architime, een architectenbureau gespecialiseerd in het bouwen en verbouwen van medische praktijken. "Medpoint is zeer goed bereikbaar, voorzien van 11 kabinetten met airconditioning en heeft 30 ruime parkeerplaatsen ter beschikking."

INFO
Medpoint
Tongersesteenweg 100
3800 Sint-Truiden
011 / 93 36 00
https://medpoint.be/
Bekijk alle artikels uit Business