Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Business: Facebook helpt Rode Kruis-Vlaanderen vers bloed zoeken (27 januari 2019)

60 vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen kregen dit weekend les van Facebook. Met op maat gemaakte workshops hoopt het social mediabedrijf de grootste vrijwilligersorganisatie van Vlaanderen te helpen om meer bloeddonoren te vinden op cruciale momenten. Bovendien leerde Facebook het Rode Kruis de kneepjes van het vak om via het platform meer vrijwilligers aan te trekken.

Bloed- en plasmadonoren vinden is een belangrijke taak voor de vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen. De organisatie weet dat 70 procent van de Belgen ooit in zijn leven bloed nodig heeft en dat slechts 3 procent van de Belgische bevolking geeft. Het is van levensbelang om continue donoren te vinden om zo de voorraad op peil te houden voor patiënten die bloed of plasma nodig hebben.

Het Rode Kruis stelt dat sociale media steeds belangrijk worden bij die voortdurende zoektocht. En daarom bood Facebook aan om de organisatie te helpen. Experts van de sociale netwerksite gaven de vrijwilligers tips and tricks over hoe ze het grootste sociale netwerk kunnen inzetten om vrijwilligers en donoren te vinden. Het Rode Kruis is trouwens de eerste non-profitorganisatie in Vlaanderen aan wie Facebook deze opleiding geeft.

"Het is onze missie om gemeenschappen te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen. Het ondersteunen van Rode Kruis-Vlaanderen in zijn zoektocht naar meer vrijwilligers en donoren is daar een perfect voorbeeld van. We weten dat wanneer mensen en gemeenschappen met elkaar verbonden zijn op ons platform ze buitengewone dingen tot stand kunnen brengen. Door best practices en specifieke inzichten te delen, zetten we ons in opdat Rode Kruis-Vlaanderen zijn doelen bereikt. Met 7 miljoen actieve Facebook-gebruikers in België is er enorm veel potentieel om samen meer goed te doen", zegt Alexis Lebedoff, Country Manager Facebook België.

Naast donoren zoeken, leerde Facebook de vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen hoe ze via het platform meer helpende handen kunnen vinden, onder andere door middel van Facebook Communities en Facebook Jobs. Die vrijwilligers - momenteel 13.051 - zijn van groot belang om op elk moment kwetsbare mensen te helpen. En dat op grote evenementen zoals Rock Werchter, de Dodentocht en de jaarlijkse stickeractie, maar evengoed voor sociale activiteiten zoals Zorgbib, Aangepaste Vakanties of voor het geven van opleidingen.


Bekijk alle artikels uit Business