www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Business: Nadja Vananroye wordt algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Limburg (12 december 2018)

De Raad van Bestuur van het Wit-Gele Kruis Limburg heeft groen licht gegeven voor de aanstelling van Nadja Vananroye als algemeen directeur. De huidige burgemeester van Hasselt zal zich dus niet verkiesbaar stellen in 2019. Ze zal begin volgend jaar aan het roer komen van meer dan 1.800 medewerkers. De aanstelling kwam er na een doordachte procedure in alle sereniteit.

"Ik kijk er naar uit om samen met alle enthousiaste medewerkers verder te werken aan de warme kwaliteitsvolle thuiszorg waarvoor het Wit-Gele Kruis gekend is", zegt Nadja. "Bij mijn aantreden als burgemeester zei ik dat het een eer was om voor de Hasselaar te mogen zorgen. Vandaag weet ik dat het niet alleen een eer maar vooral een genoegen was om dat samen te kunnen doen met tal van Hasselaren en zoveel collega’s. Van straatfeesten in de Hasseltse wijken tot grootse evenementen in de binnenstad, van huwelijken tot gouden jubilea, van een toevallige ontmoeting op straat tot een werkbezoek: wanneer ik het lijstje van 2018 -en bij uitbreiding de voorbije twaalf jaar- overloop, zijn het allemaal momenten om te koesteren. Hasselt is dan ook meer dan zomaar een stad waar 78.000 mensen wonen en werken. Hasselt is een stad die iedereen omarmt, waar iedereen welkom is. Natuurlijk is deze stad door de jaren heen veranderd en zal ze dat blijven doen. Maar dankzij de Hasselaren zal het steeds een warme stad blijven. Op oudejaarsavond zal ik dus niet alleen het glas heffen op een schitterend nieuw jaar maar vooral op Hasselt en al haar inwoners."

"Met Nadja Vananroye haalt het Wit-Gele Kruis Limburg iemand in huis met heel wat ervaring in de zorg", zegt voorzitter Neree Claes. "Naast het burgemeesterschap van Hasselt kan ze een heel mooi palmares voorleggen in de zorgsector. Zo was ze tot 2016 18 jaar lang algemeen directeur van vzw IN-Z, een sociale onderneming in de lokale diensteneconomie met ongeveer 1.200 medewerkers, en 3 jaar voorzitter van het Jessa Ziekenhuis. Daarnaast is ze ook nog schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter geweest van de stad Hasselt. Nadja staat gekend als een bruggenbouwer die steeds voor de dialoog kiest. Een manager ook, die op een motiverende manier haar team kan aansturen."

"De keuze voor het Wit-Gele Kruis is voor mij een positieve en duidelijke keuze omdat het profiel van deze functie mij voor 100% aanspreekt. Het is eigenlijk een terugkeer naar mijn roots, naar mijn eerste liefde. Ik kijk er naar uit om met deze enthousiaste groep van medewerkers aan de slag te gaan om verder te werken aan die warme kwaliteitsvolle thuiszorg."


Bekijk alle artikels uit Business