www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Business: ACA IT-Solutions wint Ambiorixprijs 2018 (14 september 2018)

ACA IT-Solutions legt zich toe op de implementatie van kwaliteitsvolle IT-oplossingen met maximale meerwaarde voor de klant. De missie van ACA onderstreept dit, 'samen willen groeien door oplossingen te realiseren die klanten en medewerkers trots maken.'

Met bijna 20 jaar ervaring en 170 medewerkers verspreid over drie kantoren in Hasselt, Olen en Gent, is ACA uitgegroeid tot een bekende IT-speler. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 18,87 mio euro. Het bedrijf is in handen van CEO Ronny Ruyters (met 82,4% van de aandelen) en Stijn Van den Enden (met 17,6% van de aandelen).

Volgens de Ambiorixjury plaatst ACA IT-Solutions zich met de sterke en zeer rendabele groei over de afgelopen vijf jaar bij de sterkste groeiers in Limburg. De groei is het resultaat van een klantgerichte aanpak gecombineerd met een uitgebreide technische expertise, unieke projectaanpak en goede mensen. Deze wordt verder ondersteund door een innovatief organisatiemodel.

De onafhankelijke jury verkiest ACA IT-Solutions tot laureaat van de Ambiorixprijs 2018. Op basis van de cijferresultaten en groei in de afgelopen vijf jaren gebeurt er een kwantitatieve selectie bij alle Top 500-bedrijven. Bij de best scorende bedrijven volgt er dan nog een strenge kwalitatieve selectie. Hierbij let de 7-koppige jury op de bedrijfseconomische prestaties, de knowhow en het intern en extern ondernemerschap. Met extra aandacht voor innovatie, het omgaan met de medewerkers, de aandacht voor de omgeving, kwaliteitszorg en externe communicatie.

Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KULeuven- Vlerick Business School): "De sterke en zeer rendabele groei over de afgelopen vijf jaar plaatst ACA IT-Solutions bij de sterkste groeiers in Limburg. Deze groei is het resultaat van een doordachte strategische aanpak waarbij een innovatief organisatieconcept technische expertise op een unieke manier koppelt aan klantgerichte dienstverleningsconcepten."

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 29ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de Top 500, die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 28 voorgaande laureaten het nog steeds uitstekend doen. De eigenlijke prijs wordt op maandagavond 17 september door premier Charles Michel uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg.


Bekijk alle artikels uit Business