www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 16 februari 2019

Business: Eerste MI Award uitgereikt aan Hasseltse modestudenten (4 juli 2018)

Afgelopen weekend ging de eerste editie van de Open MIA-H Days door. Tijdens deze driedaagse zette de mode-incubator voor accessoires met maaklabo haar deuren open voor het grote publiek. Twee laatstejaarsstudenten van de Syntra modeopleiding gingen met de MI.Awards naar huis. Zij kunnen de komende periode gratis gebruikmaken van de machines in het maaklabo. Met verschillende opleidingen, workshops en boeiende sessies kon MIA-H rekenen op heel wat belangstelling van jong en oud.

Nadine Jongen werd voor haar collectie in de bloemetjes gezet. Zij ging naar huis met de eerste MI.Award en krijgt de komende zes maanden een gratis flexplek bij de mode-incubator. Met 20 MIA's, in totaal goed voor 100 euro, kan ze naar hartenlust experimenteren in het maaklabo. En dat geldt ook voor Anne Nagels. Haar collectie werd bekroond met de tweede MI.Award. Zij kan met 30 MIA's, ter waarde van 150 euro, terecht in het maaklabo. Het maaklabo beschikt over een heel scala aan gespecialiseerde machines.

"Het is mooi om te zien hoeveel talent er rondloopt in onze provincie. De collecties van de deelnemers waren erg inspirerend. Dat we dit harde werk kunnen bekronen met een seat in de incubator en gratis werkuren in het maaklabo versterkt het gevoel alleen maar. En daar draait het tenslotte om in de incubator: talent prikkelen en stimuleren, en zowel de bewoners als externen de mogelijkheid geven om te leren van elkaar. In MIA-H kunnen ze hun idee├źn omzetten in de praktijk", zegt burgemeester Nadja Vananroye.
INFO
MIA-H (Mode-Incubator voor Accessoires Hasselt) is een incubator die creatieve ondernemers verbindt met innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. Het raakvlak van creativiteit, fashion en technologie is de rode draad van deze mode-incubator. Starters kunnen er terecht voor een uitgebreide omkadering en ondersteuning met de juiste sectorgebonden knowhow en coaching. Daarnaast biedt MIA-H huisvestingsmogelijkheden in diverse formules in combinatie met creatieve praktijkruimtes, vergaderzalen en flexwerkplekken. De mode-incubator voor accessoires maakt deel uit van het netwerk van de Limburgse incubatoren. Naast BioVille (health & care), BikeVille (wielerindustrie), C-mine Crib (creatieve economie), Corda Incubator (ICT), Greenville (circulaire economie) en IncubaThor (energie) zijn nu ook Agropolis (innovatieve landbouw) en Droneport (drones) in volle ontwikkeling. LRM en Stad Hasselt zetten beide hun schouders onder de oprichting van MIA-H.

Bekijk alle artikels uit Business