www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 17 januari 2019

Business: Stijn Bijnens ruilt LRM voor Cegeka (16 mei 2018)

Stijn Bijnens, reeds 10 jaar CEO van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft beslist om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Vanaf 1 januari 2019 wordt hij CEO van Cegeka, in opvolging van André Knaepen die zich vanaf dan zal toeleggen op zijn rol van uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka. LRM start de zoektocht op naar een nieuwe CEO, in samenspraak met het Vlaams Gewest.

Hugo Leroi, Voorzitter van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM: "Wij zien Stijn niet graag vertrekken bij LRM. Hij is al bijna 20 jaar verbonden aan de organisatie: in de periode 1999-2007 was hij bestuurder, en sinds 2007 is hij CEO van LRM. Onder zijn verantwoordelijkheid is LRM uitgegroeid tot een slagkrachtige, dynamische en gerespecteerde organisatie."

Visie, ambitieuze doelstellingen en gedurfde keuzes hebben hun vruchten afgeworpen, en dit zowel in de vastgoed- als in de bedrijvenportefeuille van LRM. Hugo Leroi: "LRM is anno 2018 een gezond bedrijf, met een sterke verankering in het Limburgs socio-economisch weefsel. De rol van Stijn in de successen van LRM kan niet overschat worden. Niets dan appreciatie dan ook voor zijn inzet en wat hij heeft gepresteerd."

"Maar het werk is nog niet af", benadrukt de Voorzitter van LRM. "Er ligt nog heel wat werk op de plank. Denken we maar aan het beheer en de verdere uitbouw van de bedrijvenportefeuille, de klimaatprojecten, de ontwikkeling van campussen, incubatoren en bedrijventerreinen, en de attracties binnen de vrijetijdseconomie. Het is met die uitdagingen voor ogen dat de Raad van Bestuur van LRM, in samenspraak met de aandeelhouder het Vlaams Gewest, op zoek zal gaan naar een nieuwe CEO. Stijn blijft in functie bij LRM tot het einde van 2018 en zal de overdracht van zijn takenpakket in goede banen leiden."

Cegeka is geen onbekende voor LRM, omdat het sinds 1999 een portefeuillebedrijf van LRM is.

Hugo Leroi: "We zijn trots dat Stijn een topfunctie zal bekleden binnen één van de grootste ICT bedrijven van België. Een Limburgs icoon bovendien, met Europese schaal en uitstraling. We hebben het bedrijf met rasondernemer André Knaepen de afgelopen jaren zien uitgroeien tot een Europese topspeler."

Bekijk alle artikels uit Business