Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Business: Exploitatie Terhills Hotel wordt overgenomen door Terhills NV (5 maart 2018)

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft haar aandelenparticipatie in Different Hotels Group (DHG) verkocht aan Different Management, de hoofdaandeelhouder van DHG. Deel van het akkoord is ook dat de exploitatie van het Terhills Hotel vanaf 1 april 2018 zal worden overgenomen door Terhills NV in afwachting van een geïntegreerde visie op uitbating van de toeristische trekpleisters op de voormalige mijnsite. Het hotelgebouw was reeds eigendom van de LRM groep.

Different Hotel Group is de hotelgroep rond ondernemer Peter Geurden. LRM nam een participatie in DHG in 2006. Via haar investering in DHG wenste LRM zo een bijdrage te leveren aan het zakelijk en toeristisch weefsel in Limburg.

Different Hotels startte in 2006 met 2 hotels beiden gesitueerd in Genk. Ondertussen telt de groep, met inbegrip van de membershiphotels, 10 hotels en een B&B in Limburg. Onder meer Eurotel in Lanaken, Eburon in Tongeren, YUP Hotel in Hasselt, het Carbon Hotel, M-Hotel en ECU-Hotel in Genk behoren tot het Limburgse hotelplatform.

LRM heeft haar participatie nu verkocht aan Different Management, de hoofdaandeelhouder van DHG.

Terhills, gelegen op het grondgebied van de stad Dilsen-Stokkem en de gemeente Maasmechelen, wordt onder impuls van Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV, omgevormd tot een bovenregionale toeristische bestemming, met trekpleisters als de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park, Terhills Cablepark, Ecotron UH, de wellness Elaisa en het aangekondigde vakantieresort in samenwerking met Pierre & Vacances Center Parcs.

Bekijk alle artikels uit Business