Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Business: Essers neemt tankcontainerspecialist Huktra over (27 februari 2018)

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft zopas de overname bekendgemaakt van de Zeebrugse tankcontainerspecialist Huktra, dat ook vestigingen heeft in het VK, Spanje en Italië. Gerd en Tim Van Poucke, die als tweede generatie aan het hoofd staan van het familiebedrijf en het bedrijf de afgelopen jaren sterk wisten uit te bouwen, vonden in H.Essers de ideale industriële partner om Huktra een nieuwe groeifase binnen te loodsen. De overname past voor H.Essers volledig in de verdere uitbouw van zijn strategisch marktsegment in de chemie.

Familiebedrijf Huktra groeide sinds zijn oprichting in 1976 uit tot een van de belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverleners op het vlak van chemische stoffen. Het beschikt over een vloot van 897 chemische tankcontainers voor het transport van allerhande chemicaliën. Huktra is gespecialiseerd in drie marktsegmenten: vloeibare bulk (anorganische stoffen, polymeren, speciale chemicaliën en consumentenchemicaliën), droge bulk (voeding) en poeders. De geografische locatie van Huktra, in de haven van Zeebrugge, vormt een enorme strategische troef voor zowel Europese als intercontinentale intermodale bestemmingen. Het bedrijf mag dan ook vooraanstaande chemische bedrijven als BASF, Eastman en Repsol tot zijn klantenportefeuille rekenen.

Huktra heeft een omzet van 50 miljoen euro en telt zo'n 50 werknemers, verspreid over zijn vestigingen in België, Italië, Spanje en het VK. In Zeebrugge heeft het bedrijf tevens een eigen maintenance center van 20.000 vierkante meter. Zowel de huidige zaakvoerders Gerd en Tim Van Poucke als alle werknemers blijven aan boord.

"Na de sterke groei die Huktra de voorbije jaren heeft opgetekend, is het nu tijd voor een volgende stap", klinkt het bij de tweede generatie van het familiebedrijf. "Dankzij de overname van Essers, zal Huktra ook de komende jaren kunnen blijven groeien en zijn expertise verder kunnen uitbouwen."

Gert Bervoets (CEO van H.Essers) "De overname van Huktra past in onze strategie om onze klanten de meest optimale oplossingen aan te bieden. Het intelligent combineren van verschillende transportmodi is de toekomst."

Door de overname zet H.Essers ook voet aan de grond in twee nieuwe landen, Spanje en het VK.

"Voortaan zijn we met 71 vestigingen aanwezig in 17 landen", zegt Gert Bervoets. "In eigen land sluit de overname dan weer naadloos aan bij de bouw van onze trimodale chemiesite, H.Essers Dry Port Genk, waarvan afgelopen vrijdag de eerste spadesteek plaatsvond, en onze recente investeringen op onze site in Wilrijk, met zijn isotankterminal en afvulinstallatie. Hierdoor kunnen we onze chemieklanten steeds betere totaaloplossingen bieden."


Bekijk alle artikels uit Business