Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Business: STVV volledig in handen van Japanse DMM.com (15 november 2017)

Het Japanse DMM.com heeft deze week de resterende 80% van de aandelen van de familie Duchâtelet verworven. Eerder dit jaar kochten ze reeds 20% van de aandelen. De familie Duchâtelet neemt zo definitief afscheid van STVV, maar de samenwerking met Stayen blijft bestaan.

DMM.com wil verder werken met het bestaande team dat nu de dagelijkse leiding heeft van STVV. Ze willen verder bouwen aan het huidige succes met de ambitie zo snel mogelijk sportief te groeien.

"België is één van de grote Europese voetbal landen, zeker qua jeugdopleiding", zegt bestuurslid Yusuke Muranaka. "We zijn ervan overtuigd belangrijke aspecten van het Europese voetbal te leren kennen via STVV. Dat is belangrijker dan het zakelijke aspect."

De Japanse overnemer liet zich inspireren door de de grote schare supporters en fans die de club al jarenlang steunen. "De goede resultaten van dit seizoen zijn ons ook opgevallen en wij hopen deze samen met de supporters te kunnen verderzetten."

Het managementteam zet zich vanaf dag één in om samen te werken met de stad Sint-Truiden. Het wil een brug slaan tussen Sint-Truiden en Japan. Niet alleen voor de sportieve prestaties maar ook voor culturele en economische doeleinden.

"We willen samenwerken met de stad, de inwoners van Sint-Truiden en de bestaande zakenpartners en indien mogelijk wensen we ook wat Japanse cultuur over te brengen naar Sint-Truiden", aldus Muranaka.

DMM.com is een e-commerce bedrijf met diverse business units waaronder video on demand, online shopping , 3D-printing en telefonie.

Bekijk alle artikels uit Business