Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Business: Accountancy groep Alaska Hasselt viert 40 jarig bestaan (14 november 2017)

Alaska Hasselt blaast 40 kaarsjes uit en viert dat met een academische zitting en een feestavond. De Alaska familie, een accountancy groep met vestigingen in Hasselt, Kortrijk-Ieper en Brugge heeft nu ook een kantoor in Brussel. Het Brusselse kantoor heeft internationale ervaring en moet de Alaska familie helpen om internationaal stappen te zetten en te anticiperen op de gevolgen van de Brexit.

"Het kantoor werd in 1977 opgericht door mijn vader Maurice Mesotten", zegt Serge Mesotten, vennoot-bestuurder van Alaska Hasselt. "Onder de naam Bofibel zette hij zijn eerste stappen in Hasselt en omstreken. Sinds 2009 maakt het kantoor deel uit van de ESV Alaska. Op die manier hebben we geanticipeerd op de ontwikkelingen op de markt en kunnen we de continue technologische veranderingen en verdere specialisatie van het beroep verzekeren. Door de evolutie en groei zijn we nu in Hasselt met 3 vennoten en 14 medewerkers."

Accounts kantoor Alaska maakt onderdeel uit van Prime Global, een internationaal netwerk van accountants. "Geografisch is het kantoor van Brussel een opportuniteit", zegt Ron Vos, vennoot-bestuurder van Alaska Hasselt. "Door deze overname willen wij de aanwezigheid van de Alaska groep vergroten en onze klantenportefeuille gevoelig uitbreiden. Ten gevolge van de Brexit zijn er mogelijk Britse ondernemingen die een hun hoofdzetel naar Brussel willen verhuizen. Als dat het geval zou zijn dan kan Alaska Brussel daar onmiddellijk op inspelen. Het personeel heeft internationale ervaring en is meertalig. Dat zijn twee onmiskenbare troeven."Bekijk alle artikels uit Business