Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Business: Hippe warmwaterkruiken van Gody Boyon (5 oktober 2017)

De herfst is weer in het land en dat betekent ook vaker koude voeten. Niets is dan zaliger om met een warmwaterkruik het bed in te duiken. En dan denken we niet aan oubollige rode rubberen kruiken van weleer, maar wel aan hippe, zachte kruiken die multi-inzetbaar zijn. Met de Juggi-kruiken introduceert Gody Boyon (40) de waterkruik 2.0. CIZZO.be had een gesprek met de bezielster van Juggi.

"Ik ben afkomstig uit Beringen, maar woon nu in Paal. Na het studeren van bedrijfsmanagement ben ik in een aantal logistieke bedrijven aan de slag gegaan. Zo begon het idee te rijpen om zelf de stap naar het ondernemerschap te zetten. Dat heeft er trouwens altijd al ingezeten. Mijn grootmoeder had een goed draaiende horecazaak waar ik als kind ook vaak te vinden was. Zij was altijd heel erg mooi gekleed en bracht me ook de liefde bij voor leuke stoffen. Als liefhebber van waterkruiken vond ik dat de fabrikanten dit product te kort deden. Zij focussen zich slechts op één functie, namelijk het verwarmen van voeten. En dit terwijl een waterkruiken een 365-dagen product is. Ook wat de hoesjes betrof, bleef ik op mijn honger zitten. De oubollige stoffen spraken niet echt tot de verbeelding en voelden niet altijd even aangenaam aan. En tot slot kwam het duurzaamheidsaspect niet aan bod. Daarom bedacht ik Juggi."

Juggi is een samentrekking van jug (kruik) en buddy. "Een vriend die er elke dag voor je is. Ik wilde een product creëren dat niet alleen meerdere toepassingen kent, maar er ook nog eens knap uitziet en aanvoelt. Daarom ben ik met de Gentse ontwerpster Cindy Iwens in zee gegaan. Ik was eerder al geboeid door haar kleurrijke en fantasierijke ontwerpen. Ik reik de ideeën aan, maar zij creëert de leuke kruiken met een stijlvol design."


De Juggi's zijn nog niet in productie. Maar wel al erg gegeerd. "Liefhebbers kunnen een crowdfunding exemplaar in voorverkoop kopen. Een Juggi kost 45 euro, maar steunen kan al vanaf 5 euro. De Juggi's zijn verkrijgbaar vanaf december."


INFO
Lees hier het artikel op cizzo.be: https://www.cizzo.be/fashion/6214/

https://nl.ulule.com/juggi/
Bekijk alle artikels uit Business