dinsdag 25 september 2018

Business: Meers Transport gaat uitbreiden in Lanaken (19 september 2017)

Het gemeentebestuur van Lanaken en Meers Internationaal Transport bvba hebben deze week de verkoop van 1ha73a industriegrond in de industriezone Europark afgerond. Daarmee verankert de Meers Transport Groep haar activiteiten in Lanaken, waar het al meer dan 15 jaar een vestiging heeft.

Schepen Mark Curvers: "Met de verkoop van deze gronden komen we tegemoet aan de vraag van de Meers Transport Groep die naar mogelijkheden zocht om haar logistieke activiteiten in Lanaken uit te breiden."

De Meers Transport Groep heeft vestigingen in Belgiƫ, Nederland en Luxemburg en vervoert met haar 70 eigen vrachtwagens bulkgoederen en gepalletiseerde goederen van en naar de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Hiervoor worden uitsluitend kipopleggers en walking floors ingezet. Naast transport biedt Meers diverse andere logistieke diensten aan, zoals op- en overslag en het opzakken van bulkgoederen. Dit maakt dat het volledige logistieke proces van de klant door de Meers Transport Groep kan verzorgd worden.

De bestaande samenwerking met OCI Nitrogen Geleen (voormalig DSM) kan nu ook verder uitgebreid worden. Op dit moment wordt op de terreinen van Meers in Lanaken reeds 25.000 ton kunstmeststof in bigbags opgezakt in afwachting van het transport naar Frankrijk.

Daarnaast wordt de samenwerking met Van Werven bvba ook verder uitgebreid. Dit bedrijf houdt zich bezig met de recyclage van harde kunststoffen. Zij laten ongesorteerde harde kunststoffen ophalen bij afvalintercommunales zoals Limburg.net om het naar Lanaken te brengen waarna het op het terrein van Meers gesorteerd en versnipperd wordt. Door deze uitbreiding zal ook de huidige 10.000 ton aan te verwerken harde kunststoffen verdubbeld kunnen worden.

De aankoop van deze aanpalende industriegrond is de eerste stap in het investeringsprogramma waarin de Meers Transport Groep de komende twee jaar 4 miljoen euro zal investeren in de verankering en uitbreiding van haar transport- en logistieke activiteiten in Lanaken.

Door deze uitbreiding van haar eigen activiteiten en de samenwerking met haar partners OCI Nitrogen, Wessem Port Services en Van Werven bvba, zullen er op korte termijn 10 VTE's bijkomend tewerkgesteld worden.Op de foto, van links naar rechts: Jan Rondas (zaakvoerder), Xavier Meers (zaakvoerder), schepen Mark Curvers en Olivier Meers (zaakvoerder).

Bekijk alle artikels uit Business