Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Business: Uitbreiding fabrikant chocolademachines in Lummen (12 september 2017)

Belgische chocolade is bekend tot in de verste uithoeken van de wereld. Als fabrikant van uitmuntende chocolademachines versterkt Prefamac die reputatie. "Om op dit topniveau te blijven meedraaien, werd het nodig om uit te breiden", zegt gedelegeerd bestuurder Myriam Schepers.

Aangrenzend aan de bestaande ateliers wordt nu een nieuwbouw gerealiseerd. Prefamac is wereldwijd gekend als fabrikant van chocolademachines. Al sinds 1988 produceren ze machines voor de chocoladesector: van industriële tot artisanale toepassingen: machines die smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen enz. ... Prefamac heeft de oplossing. Het bedrijf onderscheidt zich al jaren door het innovatieve karakter: telkens inspelend op de evoluties en vragen van de markt. Hoewel de referenties van Prefamac uiteenlopen van Frankrijk,
Duitsland tot het Midden-Oosten, Mexico en Canada, blijft Azië de voornaamste afzetmarkt (met landen als Indië, Indonesië, Vietnam en Pakistan).

Dat Prefamac in België gevestigd is, als hét chocoladeland bij uitstek, is geen toeval. "Dat we niet graag willen verhuizen, staat vast. Daarom hebben we gekozen voor een uitbreiding van onze vestiging. Ons hoog gekwalificeerd en creatief personeel dat instaat voor de ontwikkeling van machines, had al langer ruimte tekort."


"Als het nieuwe gebouw klaar is, hebben we niet alle en extra multifunctionele kantoorruimtes maar ook een creatieve testruimte waar onze klanten terecht kunnen voor het co-designen en co-creëren van nieuwe lekkere chocoladeproducten. Hier worden de bestelde machines gedesigned, getest, vervolgens opgeleverd en opnieuw gedemonteerd om geleverd te worden", vertelt Myriam.

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van HVC architecten en wordt gerealiseerd door De Voordenkers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. Building Group Janssen zorgt voor de afwerking en de technieken in dit project. Het afgewerkte gebouw zal het resultaat zijn van een succesvolle samenwerking tussen alle partners in een goed draaiend bouwteam.


Bekijk alle artikels uit Business