woensdag 15 augustus 2018

Business: Limburgers bouwen 401 vakantiewoningen in grootste Center Parcs van Duitsland (5 september 2017)

Goed nieuws voor Machiels Building Solutions: de houtskeletbouwspecialist rijft de grootste bestelling uit haar geschiedenis binnen. Het Genkse bedrijf heeft een contract ondertekend met Center Parcs (onderdeel van de groep Pierre et Vacances / Center Parcs) voor de productie en montage van 401 vakantiehuizen. Het vakantiepark in Park Allgäu opent eind 2018 al de deuren.

Belgen bouwen op deze manier mee aan het grootste vakantiepark van Duitsland. Vanzelfsprekend een wapenfeit waar general manager Filip Vercauteren heel fier op is: "Begin juni produceerden we de twee eerste demo-bungalows in onze productiehal in Genk. De vakantiewoningen zijn casco, inclusief PVC buitenschrijnwerk en gevelafwerking in thermisch gemodificeerd hout. In Park Allgäu worden vervolgens de prefab badkamers, trappen, open haarden en dakelementen gemonteerd."In augustus 2017 startte de bouw van de 401 vakantiewoningen officieel. De bungalows worden geproduceerd (in Genk) en gemonteerd (in Duitsland) aan een ritme van twee per dag. Dat is nodig, omdat Center Parcs opent in het laatste kwartaal van 2018.

Louis Machiels: "Dit is het grootste project uit de jonge geschiedenis van Machiels Building Solutions. We spreken hier over ongeveer 100.000 m2 wanden en daken. Met dit order onderschrijven we onze ambitie om de referentie te worden in de bouw van onder andere recreatiewoningen."

De bouw van het Zuid-Duitse vakantiepark heeft ook positieve gevolgen voor de tewerkstelling bij Machiels Building Solutions. "Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux", zegt Filip Vercauteren. “Onze productielijnen kunnen in een korte tijd een groot aantal houtskeletbouwelementen produceren, met een gegarandeerde kwaliteit. Daarom zijn we in staat om dergelijke grootschalige opdrachten tot een goed eind te brengen. We versterken bovendien het huidige personeelsbestand gevoelig, met de aanwerving en training van 50 extra productiearbeiders. Onze andere klanten kunnen dus op beide oren slapen: we
hebben meer dan voldoende productiecapaciteit gereserveerd voor lopende en toekomstige projecten."

Bekijk alle artikels uit Business