Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 23 augustus 2019

Business: Ebema pakt uit met een nieuwe betonnen zitbank (12 december 2016)

Hogeschool PXL heeft aan haar studententoren op campus Elfde Linie nu een Open Classroom. "Met deze buitenruimte van 170 vierkante meter hebben we een plaats gecreëerd waar studenten, collega's en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten in een niet-klassieke setting. Uiteraard zal al snel blijken dat studenten deze ruimte ook zullen inpalmen voor meer studentikoze activiteiten, hetgeen zeker geen probleem is," zegt Dave Hendriks van Hogeschool PXL.

"Omdat we als hogeschool duurzaamheid hoog in het vaandel voeren hebben we bij de materiaalkeuze gekozen voor beton, zowel voor de tegels als voor de zitelementen. We zijn dan ook zeer verheugd met Ebema een partner te hebben gevonden die onze technische en creatieve wensen heeft kunnen omzetten."

Sonja Kuypers, CEO Ebema - Stone en Style: "De zoektocht van Hogeschool PXL naar een uitnodigende ontmoetingsplaats voor studenten en bezoekers was een mooie uitdaging voor Tuinarchitectuur Willy Reynders en het ontwerpteam van Ebema - Stone en Style. Het resultaat? De C-XL zitbank. Een nieuwe en unieke betonnen zitbank gevormd als een C, speciaal door Ebema ontworpen en geproduceerd voor de PXL. Door de elegante en speelse kromming van de bank blijft er geen vuil onder liggen en krijg je een onderhoudsvriendelijke omgeving waarbij de bank naadloos overvloeit in de verharding. Daarnaast zorgt deze C-vorm er ook voor dat de Ledverlichting visueel beter tot zijn recht komt. De paaltjes met stopcontacten krijgen dezelfde afwerking als de banken en de buitentegels, zodat alles één mooi afgewerkt en uniform geheel vormt."


Bekijk alle artikels uit Business