info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Bree: LAG Groep investeert 2 miljoen euro in automatisatie (16 juli 2020)

Het Limburgse LAG Trailers moderniseert zijn productie accommodatie met een nieuwe fiberlasersnijmachine en 2 lasrobots voor het lassen van aluminium en rvs tanks. De nieuwe investering omvat een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro.

De LAG Groep investeerde in recente jaren sterk in de productieprocessen door middel van nieuwe las-assemblagelijnen, nieuwe spuit- en drooghallen en verschillende eindmontagelijnen. In 2021 plant het bedrijf de optimalisatie van het volledige logistieke proces.

LAG investeert 2 miljoen euro in automatisatie met de komst van een fiberlasersnijmachine en 2 lasrobots voor het lassen van aluminium en RVS te Bree, aangevuld met een automatische lasinstallatie voor aluminium langsliggers in haar productiefaciliteit te Poznan, Polen.

De huidige investering is de volgende fase in het lopend proces tot een maximale productie-efficiƫntie en ligt volledig in lijn met de strategie van het moederbedrijf CIMC om wereldwijd fors in te zetten op een verdere automatisatie van zowel productie- als assemblage-bedrijven.

Ter versterking van de tankwagenproductie pompt het bedrijf het gros van de nieuwe investering in de lasrobots geleverd door Valk Welding. Naast productie-automatisatie ligt de focus op het welzijn van de productiemedewerkers.

De aanhoudende Europese groei verzekert bijgevolg de werkgelegenheid in het hoofdkwartier te Bree evenals alle andere vestigingen van de groep.Bekijk alle artikels uit Bree