info@limburgnieuws.be

donderdag 2 april 2020

Bree: Fontein van kunstenaar maakt plaats voor parkeerplaatsen (14 oktober 2019)

Het stadsplein vlak aan de rand van het stadscentrum doet al enige tijd dienst als groene zone of langparkeerparking. Dit betekent dat elke automobilist -bezoeker of bewoner- hier gratis en onbeperkt kan parkeren. In de komende weken wordt deze parking heringericht om nog beter tegemoet te komen aan de parkeernoden: de Verzusteringsfontein, een ontwerp van Breese kunstenaar Stefan Bongaerst uit 1996, wordt afgebroken en duidelijke belijning zal de parkeervakken aanduiden. De fontein wordt tijdelijk gestockeerd op de technische dienst.

"Door de extra ruimte in het midden kunnen we 46 vaste plaatsen intekenen en 3 ruimere parkeerplaatsen voor mindervaliden aanduiden", zegt schepen van mobiliteit Mario Knippenberg uit. "Dit is een grote stap vooruit op gebied van parkeercomfort voor wie centraal wil parkeren in Bree."

Je parkeerschijf leggen op het Stadsplein is en blijft niet nodig omdat je er gratis en onbeperkt kan parkeren, net zoals in de acht andere groene zones die Bree aanbiedt.

Oppositiepartij Verjonging is boos. "De verzusteringsfontein is een kunstwerk", reageert men bij Verjonging. "Voor het stadsbestuur is er blijkbaar geen plaats voor kunst in de stad. Deze beslissing toont ook aan dat men weinig respect heeft voor kunstenaars uit eigen stad. In de plaats komt er weer beton. Het is schandalig!", reageert Verjonging op Facebook.


Meer info over parkeren in Bree vind je op https://www.bree.be/bovengronds-parkerenBekijk alle artikels uit Bree